Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

ALDA - Savez agencija lokalne demokracije

Savez Agencija lokalne demokracije (Association of Local Democracy Agencies) nevladina je organizacija posvećena promicanju dobrog upravljanja i participacije građana na lokalnoj razini. ALDA se posebno fokusira na aktivnosti koje omogućuju suradnju između lokalnih vlasti i civilnog društva. http://www.alda-europe.eu/newSite/ 
Savez je osnovan 1999. godine na inicijativu Vijeća Europe odnosno Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti za potrebe koordinacije i podrške mreži agencija lokalne demokracije koja je osnovana u ranim 1990-ima. ALDA je u svoje članstvo okupila više od 150 članica (uključujući i lokalne vlasti, udruge lokalne uprave i nevladine organizacije) koje dolaze iz više od 30 zemalja. Financira se od članarina, iz projekata i donacijama. 

Rad ALDA-e temelji se na metodi multilateralne decentralizirane suradnje koja uključuje pristup multi-dionika fokusiranih na čvrstu suradnju između lokalnih vlasti i nevladinih organizacija. Ova partnerstva stvaraju pozitivnu sinergiju i preduvjet za veću uspješnost.
U okviru promoviranja dobrog upravljanja i sudjelovanja građana na lokalnoj razini ALDA se fokusira na različite teme kao što su europske integracije, decentralizacija, građanske inicijative i volonterstvo, ljudska prava i održivi gospodarski razvoj. 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".