Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

ARLEM - Skupština regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana

ARLEM (Skupština regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana) stalna je zajednička skupština lokalnih i regionalnih vlasti država na Mediteranu koju čini 84 predstavnika i partnera.

Cilj postojanja ARLEM-a je dati lokalnim i regionalnim predstavnicima Euro-mediteranskog partnerstva platformu za uspostavu izravnog dijaloga s europskim institucijama i Unijom za Mediteran. ARLEM pruža mogućnost za strukturirani dijalog između EU institucija i Euro-mediteranskih partnera u području trgovine, gospodarske suradnje te promicanja stvaranja novih radnih mjesta.
ALDA provodi svoje aktivnosti kroz različite oblike djelovanja: koordinaciju 13 agencija lokalne demokracije, putem provođenja projekate u oblasti dobre uprave i sudjelovanja građana na lokalnoj razini, podupiranjem inicijativa drugih lokalnih dionika.
ARLEM-om supredsjedaju predsjednik Odbora regija EU-a i još jedan član (2014. to je guverner Gize Ali Abd El Rahman (Egipat).

 

Hrvatski predstavnik u ARLEM-u:
Nikola DOBROSLAVIĆ

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".