Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Savez gradonačelnika

Savez gradonačelnika europska je platforma koja uključuje lokalne i regionalne vlasti privržene ciljevima povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na svojim teritorijima. Potpisnici Saveza bore se za ostvarenje smanjenja emisije CO2 za 20% unutar Europske unije do 2020. godine. 
http://www.covenantofmayors.eu/index_en.html 
Nakon usvajanja paketa ​​klimatske i energetske politike u EU-u, Europska komisija pokrenula je Savez gradonačelnika kako bi podržala i poduprla napore angažirane od strane lokalnih vlasti u provedbi održivih energetskih politika. Lokalne vlasti imaju ključnu ulogu u ublažavanju posljedica klimatskih promjena, tim više kad se zna da je 80% potrošnje energije i emisije CO2 povezano s urbanim aktivnostima. S obzirom na te ciljeve Savez gradonačelnika definiran je kao jedinstvena europska institucija i kao izuzetan model upravljanja na više razina.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".