Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

UCLG

Ujedinjeni gradovi i lokalne vlasti (UCLG) organizacija je koja zastupa i brani interese lokalne samouprave na svjetskoj sceni, bez obzira na veličinu zajednice, sa sjedištem u Barceloni. Organizacija ima misiju biti ujedinjenim glasom i svjetskim zagovornikom demokratske lokalne samouprave, promiče vrijednosti, ciljeve i interese kroz suradnju lokalne samouprave, u okviru šire međunarodne zajednice. 
http://www.uclg.org/en/organisation/about # sthash.8xQKcNSt.dpuf 

Program rada UCLG usmjeren je na: 
- Povećanje uloge i utjecaja lokalne samouprave i njezinih udruga u globalnom upravljanju; 
- Potporu demokratskoj, učinkovitoj, inovativnoj lokalnoj samoupravi bliskoj građanina; 
- Kreiranje učinkovite i demokratske globalne organizacije. 
Ujedinjeni gradovi i lokalne vlasti podržavaju međunarodne suradnje između gradova i njihovih udruga te pomažu realizaciju programa, mreža i partnerstva u izgradnji kapaciteta lokalnih samouprava. Organizacija promiče ulogu žena u lokalnom odlučivanju, te predstavlja kanal za pristupanje relevantnim informacijama o lokalnoj vlasti diljem svijeta. 
http://www.uclg.org/

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".