Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Međuopćinska suradnja

Međuopćinska suradnja (MOS) može povoljno utjecati na racionalizaciju i učinkovitost poslovanja lokalne samouprave. Istraživanje koje je provela Udruga općina u Republici Hrvatskoj (UORH) pokazalo je da se MOS u Hrvatskoj koristi ali, zbog nedostatka sustavnog informiranja lokalnih čelnika te neprilagodljivosti institucionalnog i pravnog okvira, ne u dovoljnoj mjeri.
UORH je izradio program obuke koji pruža informacije o različitim aspektima uspostavljanja i održavanja MOS-a u hrvatskom pravnom sustavu i na taj način potiče korištenje MOS-a. Ciljana skupina obuke su lokalni dužnosnici i rukovodeći službenici kojima će biti predstavljene mogućnosti i prednosti MOS-a u Hrvatskoj: racionalnije upravljanje i izvršavanje lokalnih nadležnosti; efikasnije iskorištavanje ograničenih resursa i kapaciteta te MOS kao alternativa ukidanju ili spajanju lokalnih jedinica u okviru teritorijalne i funkcionalne reforme lokalne samouprave.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".