Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Publikacije

Izazovi regulacije neformalnih naselja u JIE

30.11.2016.

Priručnik daje pregled postojećeg zakonodavstva i prakse na području urbanog planiranja i legalizacije nezakonite gradnje.

Benchmarking on Solid Waste Management in SEE

30.11.2016.

Brošura sadrži izvješće o načinu zbrinjavanja čvrstog otpada u zemljama JI Europe. Daje pregled sustava zbrinjavanja čvrstog otpada u desetak država te statističke podatke o količinama zbrinutog otpada.

Priručnik za djelotvorno upravljanje sanitarnim deponijima u JIE

30.11.2016.

Mnogim deponijima u području jugoistočne Europe ne upravlja se na zadovoljavajući način pa se stvaraju negativni utjecaji po ljudsko zdravlje i okoliš. Brošura analizira trenutno stanje zbrinjavanja otpada u regiji na temelju nalaza i izrađenih preporuka za buduća poboljšanja.

Vodič za zaduživanje jedinica lokalne samouprave

30.11.2016.

Brošura pojašnjava uvjete, postupak i rizike zaduživanja jedinica lokalne samouprave te navodi primjere iz nekoliko država. 

Turizam u Jugoistočnoj Europi na lokalnoj razini

21.08.2016

Svrha Platforme je stvoriti jedinstveno razumijevanje što je to razvoj održivog turizma na lokalnoj razini u Jugoistočnoj Europi (JIE) , ohrabriti planiranje i razvoj održivog turizma na prostoru JIE putem korištenja potencijala NALAS-a, Mreže udruga lokalne samouprave u Jugoistočnoj Europi, kreirati zajedničke polazne točke za lokalne zajednice i udruge lokalnih zajednica tako...

Pokazatelji fiskalne decentralizacije za Jugoistočnu Europu 2006-2016

24.05.2016.

Izvješće: Decentralizacija u Jugoistočnoj Europi još uvijek je nedovršen proces - ni u jednoj zemlji regije ni prihodi ni rashodi jedinica lokalne samouprave ne dosežu prosjek Europske unije (EU), ni kao postotak BDP-a, niti kao udio u ukupnim javnim prihodima. 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".