Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Dan Općine Rovišće

Povodom Dana Općine Rovišće održana je svečana sjednica na kojoj su prisustvovali mnogobrojni gosti kao i izaslanstva predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Prisutne je pozdravio načelnik Općine Rovišće ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice općina (HZO).

Ovo je prilika da rekapituliram sve što smo zajedno postigli unaprjeđujući kvalitetu života na području Općine Rovišće. U prošlom razdoblju smo se uhvatili u koštac s problemima koje nastojimo riješiti, a sve s ciljem podizanja kvalitete života u malim sredinama. Mislim da Općina Rovišće može poslužiti kao sjajan primjer kako trudom i zalaganjem možemo puno postići. Pozivam sve da daju svoj doprinos u razvoju naše Općine,naglasio je Slavko Prišćan.

Prisutnima se između ostalog obratio i predsjednik Hrvatske zajednice općina (HZO) koji je čestitao prisutnim mještanima Dan Općine te je kazao kako primjer Općine Rovišće zorno pokazuje da se jednim lucidnim i pametnim pristupom može puno toga postići.

Mi u Hrvatskoj zajednici općina (HZO), ohrabrujemo i podržavamo naše članice u afirmaciji uloge i funkcije Općina na prostoru Republike Hrvatske. Zagovaramo veću fiskalnu decentralizaciju kao i aktivnije učešće što se posebno može ilustrirati kod eksploatacije prirodnih bogatstava kojima Republika Hrvatska obiluje. Općine moraju biti uključene u širi kontekst naplate korištenje prirodnih resursa. Time bismo dali veliki financijski zamah u razvoju ruralnog prostora, rekao je Baričević.

Na spomenutoj svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim mještanima i zaslužnim osobama  za razvoj Rovišća. Proslava Dana Općine je bila prigoda da se potpiše Povelja prijateljstva između Općine Rovišće i bosansko-hercegovačke Općine Prozor-Rama koju su potpisali načelnici Slavko Prišćan i Jozo Ivančević.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".