Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Dani otvorenih vrata udruga 2018

Više od  400 udruga širom Hrvatske otvorit će svoja vrata zainteresiranim građanima tijekom trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018.
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine održavaju od 24. do 26. svibnja 2018. godine. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organiziraju brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstavljaju svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe. Poseban naglasak ove godine je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Dani otvorenih vrata udruga održavaju se u suradnji s manifestacijom Hrvatska volontira. Hrvatska volontira ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja, kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.
Aktivnosti udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Aplikacija je dostupna za preuzimanje i na svim mobilnim platformama te omogućuje jednostavnu registraciju za udruge, koje putem aplikacije mogu promovirati svoje aktivnosti. Putem aplikacije, građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga te stupiti u kontakt s udrugom koja im je od interesa. Pretraživanje je omogućeno korištenjem interaktivne karte Republike Hrvatske.
Svi građani koji sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga mogu ispuniti „Putovnicu Dana otvorenih vrata udruga“ te sudjelovati u nagradnom natječaju u kojem mogu osvojiti prigodne nagrade. Putovnice će građani moći preuzeti u udrugama koje sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga 2018., a nakon što ih ispune trebaju ih poslati u Ured za udruge.
Ured za udruge će u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2018. treću godinu zaredom organizirati „Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu“. Šetnjom se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva.
Aktivnosti se mogu pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo i putem FB www.facebook.com/DaniUdruga

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".