Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Do 9. lipnja općine trebaju donijeti Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem

Sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine", br. 20/18) JLS dužne su donijeti Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem (http://www.mps.hr/hr/novosti/opcine-i-gradovi-mogu-zapoceti-s-izradom-programa-raspolaganja-drzavnim-zemljistem)
Program treba usvojiti općinsko/gradsko vijeće do 9. lipnja 2018. Nakon usvajanja program se istodobno dostavlja na mišljenje županiji i uglasnost Ministarstvu poljoprivrede. Pravilnikom o dokumentaciji potrebnoj za izradu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH („Narodne novine“, br. 27/18) propisan je način izrade, obrazac i tablica za izradu programa raspolaganja. Pozivaju se sve jedinice lokalne samouprave da se pridržavaju propisanih uputa kako bi program mogao dobiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede. Sva dodatna pitanja i informacije slati na mail zemljiste@mps.hr.

(foto: Ministarstvo poljoprivrede)

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".