Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Elektronski pristup državnim maticama

Ministarstvo uprave pripremilo je protokol za pristup podacima iz državnih matica (matice rođenih, vjenčanih i umrlih, registra životnog partnerstva te evidencije o držvljanstvu) kako bi ovlaštenim korisnicima omogućilo uvid u te podatke elektroničkim putem.

Tijela kojima su radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene djelatnosti potrebni podaci o građanima koje navedena aplikacija sadrži mogu radi pristupa podacima podnijeti pisani zahtjev Ministarstvu uprave na mail uvid.matice@uprava.hr. Uz pisani zahtjev potrebno je popuniti i upitnik na https://e-upitnik.gov.hr/index.php/338672/land-hr. Ministarstvu uprave potrebno je dostaviti zahtjev kojeg je potpisala ovlaštena osoba, popunjeni upitnik i katalog pravnih temelja i zakonitih svrha. Zakonita svrha je pretpostavka odobravanja pristupa aplikaciji.  

Provedba ove mjere vezana je uz program Vlade RH o izgradnji funkcionalne i dostupne javne uprave kao i uz čl.47 Zakona o općem upravnom postupku po kojem je službena osoba dužna pribaviti podatke o činjenicama o kojima službenu evidenciju vodi javnopravno tijelo kod kojeg se vodi postupak, odnosno drugo javnopravno tijelo ili sud.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".