Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Hrvatska predsjedava Odborom ministara Kongresa Vijeća Europe od svibnja do studenoga 2018.

Plenarna sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe održava se u Strasbourgu se 27. i 28. ožujka, a na margini sjednice članovi hrvatskog  izaslanstva u Kongresu župan Goran Pauk, župan Matija Posavec, zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar i gradonačelnik Ivan Hanžek održali su radni sastanak s glavnim tajnikom Kongresa Andreasom Kieferom. Hrvatski predstavnici Kiefera su izvijestili o pripremama za obilježavanje hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Kongresa VE koje se proteže od 18. svibnja do 21. studenoga 2018. Kiefer je izjavio da će Kongres podržati hrvatske napore i pružiti svaku logističku potporu te da se raduje hrvatskom predsjedanju .
Uz redovita izvješća o monitoringu primjene Europske povelje o lokalnoj samoupravi (koja su ovoga puta bila posvećena pretežito najmanjim europskim državama poput San Marina, Andore i Lihtenštajna), na sjednici je gostovao predsjednik Europskog odbora regija Karl Heinz-Lambertz. Povodom potpisivanja obnovljenog sporazuma o suradnji ozmedju EOR-a i Kongresa, odgovarajući na pitanja članova Kongresa Lambertz je istaknuo važnost lokalnih i regionalnih vlasti u izgradnji suvremene Europe i podsjetio na okolnost da EOR i Kongres dijele mnogo zajedničkih ciljeva.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".