Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Hrvatsko izaslanstvo u Odboru regija podržalo Savez za koheziju

Savezu za koheziju EU pristupilo je i hrvatsko izaslanstvo u Europskom odboru regija, kolektivnim potpisivanjem Deklaracije tijekom 128. plenarne sjednice održane 22. i 23. ožujka u Bruxellesu. Hrvatski članovi Odbora regija pružili su time potporu kohezijskoj politici EU-a nakon 2020. i pridružili se Savezu za koheziju koji broji više od 4000 pravnih i fizičkih osoba, u želji da se kohezijska politika nastavi jer je to temeljna politika EU-a kao politika solidarnosti za smanjivanje razlika u razvijenosti regija i država.

Savez za koheziju koalicija je onih koji vjeruju da kohezijska politika EU-a mora i dalje biti jedan od stupova na kojima počiva budućnost EU-a. Savez je plod suradnje između vodećih europskih udruga gradova i regija i Europskog odbora regija. On zahtijeva da se u okviru proračuna EU-a nakon 2020. ojača kohezijska politika te da se poveća njezina djelotvornost, vidljivost i dostupnost u svim regijama u Europskoj uniji.  Od nacionalnih, regionalnih i lokalnih vlada do MSP-ova, nevladinih organizacija, škola, sveučilišta i kulturnih organizacija – svi koji vjeruju u kohezijsku politiku EU-a pozivaju se da se pridruže Savezu za koheziju (#CohesionAlliance) potpisivanjem deklaracije http://cor.europa.eu/en/takepart/Documents/declaration-cohesion-alliance.pdf

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".