Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Izmjena Zakona o lokalnim porezima

Porezna uprava izvijestila je o Zakonu o izmjenama Zakona o lokalnim porezima kojim se ukida porez na nekretnine. Objavljen je u Narodnim novinama br. 101/17 od 12. listopada 2017., a stupa na snagu 20. listopada 2017.
Nakon navedenog datuma gradovi i općine više ne mogu tražiti dostavljanje podataka o nekretninama temeljem Zakona o lokalnim porezima, ali trebaju zaprimiti i upotrijebiti svaki dostavljeni podatak radi poboljšanja lokalnih evidencija. Međutim, jedinice lokalne samouprave mogu obavijestiti obveznike komunalne naknade sa svog područja o dužnostima iz članka 22. stavak 7. Zakona o komunalnom gospodarstvu te im putem prikladnog obrasca olakšati ispunjenje te dužnosti.
Sve JLS koje su donijele odluku o lokalnim porezima temeljem ovoga Zakona, tu odluku  moraju uskladiti do 15. prosinca 2017. s odredbama ZI Zakona o lokalnim porezima.
 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".