Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Kako primjenjivati Zakon o lokalnim porezima

U organizaciji Udruge općina u RH održan je 23. veljače u Zagrebu instruktivni seminar o Zakonu o lokalnim porezima. Novi Zakon o lokalnim porezima, koji je u većem dijelu stupio na snagu 1. siječnja 2017., dok će neke odredbe stupiti na snagu 1. siječnja 2018., izaziva interes lokalne samouprave zbog  najveće novosti  koju donosi, a to je uvođenje poreza na nekretnine, pa će 2017. biti iskorištena kako bi se jedinice lokalne samouprave i Porezna uprava pripremile za njegovo uvođenje.
Udruga općina okupila je stotinjak službenika iz općina članica kako bi ih upoznala sa njihovim zadaćama. Najvažnije aktivnosti odnose se na ažuriranje podataka o dosadašnjim obveznicima plaćanja komunalne naknade, odnosno budućim obveznicima poreza na nekretnine te na ažuriranje podataka o nekretninama koje postaju predmetom oporezivanja. Nadležna državna tijela će jedinicama lokalne samouprave dostaviti podatke iz svojih evidencija koje se odnose na porezne obveznike i predmet oporezivanja u svrhu ažuriranja evidencija. Jedinice lokalne samouprave trebaju uložiti i značajne napore u identifikaciju nekretnina koje se ne nalaze u njihovim evidencijama pa će im trebati suvremeni informacijski alati za pomoć jedinicama u tom poslu, koje je osigurala Porezna uprava.
Prezentacija zakona nalazi se u privitku.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".