Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Kongres Vijeća Europe o integraciji migranata, mladima i Kataloniji

Hrvatsko izaslanstvo nazoči 33. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu od 18. do 20. listopada 2017. čija je glavna tema "Decentralizirane politike za uspješnu integraciju migranata ”. Izaslanstvo zajedno s predstavnicima stalne misije RH pri Vijeću Europe susrelo se 18. listopada s Glavnim tajnikom Kongresa Andreasom Kieferom i tom se prigodom razgovaralo o mogućim aktivnostima za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem ministara, najvišim tijelom odlučivanja Vijeća Europe. Hrvatsko predsjedanje traje od svibnja do studenoga 2018., a Kiefer je obećao punu potporu sekretarijata Kongresa aktivnostima koje Hrvatska planira provesti u tom razdoblju.
Voditelj hrvatskog izaslanstva i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk sudjelovao je 17. listopada u plenarnoj raspravi o izvješću o lokalnoj demokraciji u Srbiji, naglasivši da izraz "Balkanski ratovi" kojeg izvješće koristi ne odražava pravu narav rata vođenog na području bivše Jugoslavije jer je za Hrvatsku to bio obrambeni rat. U svojem izlaganju zatražio je da se izraz zamijeni drugim koji će bolje predstaviti narav sukoba.
Članovi Kongresa na dnevnom redu imaju također pitanje problema mladih izbjeglica i integracije djece migranata, raspravljaju o situaciji u Kataloniji (Španjolska),  o mladima i borbi protiv korupcije, ulozi europskih regionalnih udruga i organizacija u promicanju demokracije u Europi i sudjelovanju žena u političkom životu na regionalnoj razini, kao i o izvješćima o regionalnim i manjinskim jezicima u Europi te o budućnosti ruralnih područja.
33. kongresna sjednica prigoda je i za proslavu dvaju datuma: desete obljetnice Europskog tjedna lokalne demokracije i desete obljetnice nagrade Dosta! koja se dodjeljuje lokalnim jedinicama koje su provele inovativne projekte u integraciji Roma.

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".