Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Martin Baričević novi predsjednik Udruge općina u RH

Martin Baričević, načelnik općine Jasenice u Zadarskoj županiji, izabran je u ponedjeljak 11. prosinca za predsjednika Udruge općina u Republici Hrvatskoj (UORH).
Zahvalivši se potpori koju mu je na izbornoj skupštini održanoj u Zagrebu dala apsolutna većina okupljenih načelnika općina iz cijele Hrvatske, Baričević je naglasio da će njegov prioritet,kao prvoga među jednakim u okviru Upravnog odbora koji broji 20 članova, biti skrb o interesima lokalne samouprave. „Kao što je svima poznato Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a za tako nešto više nema potrebe. Količina decentralizacije mjeri se gospodarskim uspjesima i unaprjeđenjem demokratičnosti i to će biti okviri unutar kojih ćemo djelovati. Zagovarat ćemo fiskalnu i decentralizaciju ovlasti i u tim aktivnostima nastojat ćemo angažirati sva znanja i kapaciteta koja unutra udruge i u svojim općinama imamo“, naglasio je Baričević (HDZ).
Za dopredsjednike Udruge općina izabrani su načelnica Raše Glorija Paliska (IDS), načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) i načelnik Brinja Zlatko Fumić (HSS). Dosadašnji predsjednik udruge u dva mandata Đuro Bukvić zahvalio je nasuradnji te pozvao na zajedništvo u borbi za opstanak hrvatskog sela, protiv depopulacije  i na suradnju s državnim tijelima u izradi i donošenju zakonskih rješenja koja će donositi opću korist.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".