Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Mladi moraju biti uključeni u politički život na lokalnoj razini

Mreža mladih Hrvatske, Udruga općina i Udruga gradova sudjeluju u projektu „Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici“, financiranom od strane programa Erasmus +, a dosad su održane dvije radionice – u gradu Vodice i 14. svibnja u općini Viškovo.

U radu sudjeluju zainteresirane mlade osobe, predstavnici lokalnih udruga mladih i za mlade, članovi savjeta mladih i neformalnih inicijativa mladih te predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave(profesionalno osoblje zaposleno u jedinicama lokalne samouprave, politički predstavnici angažirani u upravljačkim tijelima tih jedinica.
Strukturirani dijalog proces je koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području. Dosad se odvilo 5 ciklusa ovoga procesa (svaki ciklus traje 18 mjeseci) : zapošljavanje mladih, sudjelovanje mladih u demokratskom životu, socijalna inkluzija mladih, osnaživanje mladih za političko sudjelovanje, životne vještine koje su potrebne mladima za sudjelovanje u modernom europskom društvu.
Više informacija o strukturiranom dijalogu: http://eupita.eu/eu-pita/sto-je-strukturirani-dijalog/
Seminar se organizira kako bi se mladima i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave detaljnije predstavio strukturirani dijalog i  mogućnosti njegove primjene u lokalnoj sredini, primjeri uspješnih projekata strukturiranog dijaloga i mogućnosti za njihovo financiranje kroz fondove Europske unije. Više informacija mogućnostima financiranja projekata strukturiranog dijaloga (KA3)možete pronaći na: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/kljucna-aktivnost-3/

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".