Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

NALAS i UN Women: Webinar o spolnoj ravnopravnosti i rodnim politikama na lokalnoj razini

Tijekom četiri tjedna, od 6. studenoga do 4. prosinca 2017. NALAS (Mreža udruga lokalnih vlasti u jugoistočnoj Europi) u suradnji s organizacijom UN Women te austrijskom i švicarskom agencijom za razvoj i suradnju organizira obuku u formi  webinara (online seminara) namijenjenu predstavnicima i dionicima lokalne samouprave na temu spolne ravnopravnosti i rodnih politika na loklanoj razini.
Obuka se izvodi se na engleskom jeziku  u četiri modula,  a namjera mu je upoznati polaznike  s međunarodnim pravnim okvirom ravnopravnosti spolova, sviješću o nacionalnoj politici koja pridonosi  ravnopravnosti spolova, prepoznavanju različitih strategija i pristupa za prevladavanje spolne nejednakosti, kao i upoznati ih s osnovnim alatima i metodama izbjegavanja rodno neosvještene politike te kreiranja rodnog proračuna.

Više detalja o webinaru možete naći u brošuri u privitku kao i na kanalu  https://youtu.be/D0_ANe91Tlk

Ravnopravnost spolova predstavlja jednaku vidljivost, osnaživanje, odgovornost i sudjelovanje oba spola u svim sferama života, javnim i privatnim. Ona daje pravo jednakog pristupa i raspodjele dobara između žena i muškaraca. Konačno, ravnopravnost znači prihvaćanje i jednako vrednovanje razlika između žena i muškaraca te prihvaćanje različitih uloga koje imaju u društvu.
Kao građani većinu naših svakodnevnih potreba ispunjavamo na lokalnoj razini: stanovanje, rad, briga za djecu, zdravstvena zaštitu, slobodno vrijeme, kultura, itd. Zbog toga lokalna razina upravljanja kao najbliža građanima treba djelovati na način koji će pridonijeti ciljevima ravnopravnosti spolova. I zbog toga se svi građani , a pogotovo pojedinci uključeni u procese odlučivanja, trebaju educirati o tim pitanjima.

 

Prijave, mailom i usmeno, primaju se u tajništvu Udruge općina do 1. studenoga 2017. na info@udruga-opcina.hr  odnosno na broj 01 3689 152.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".