Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Općina Koška 307. članica udruge

Područje Općine Koška se nalazi u zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije, na geoprometnom položaju koji karakterizira važan cestovni pravac koji od Varaždina preko Virovitice ide prema Osijeku. Od administrativnih centara Našica i Valpova  udaljena je oko 18 km, od Osijeka 33 km.
Područje Koške s gotovo 4.000 stanovnika dijelom je istočno-hrvatske makroregije, kojoj je rijeka Drava prirodna granica prema sjeveru i sjeveroistoku. U vrijeme Rimskog carstva kroz to je područje  bila izgrađena važna prometnica koja je povezivala Incero (Požegu) s Mursom (Osijek). Naselje Koška prvi se put spominje kao “terra Kos” na rijeci Breznici u dokumentu iz 1229.
Najveći gospodarski subjekt je poljoprivredna tvrtka Hana u sklopu "Žito" d.o.o. Osijek. Posluju i tvrtke u privatnom vlasništvu u građevinarstvu, šumarstvu, ugostiteljstvu, trgovini i uslužnoj djelatnosti, a postoji i znatan broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Osim velikih poljoprivrednih površina i šuma na području sjeverno od naselja nalaze se naftne i plinske bušotine.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".