Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Pametna naselja, općine i gradovi kao hrvatska budućnost

Kako stvoriti pametna naselja, općine i gradove u Hrvatskoj pitanje je koje treba osvijestiti u cijeloj široj zajednici, ali i posvetiti mu edukaciju kao i tehnološku i financijsku potporu. O toj su problematici razgovarali predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić i glavni tajnik Bruno Hranić s predstavnikom tvrtke Ericcson Nikola Tesla na Konferenciji o modernizaciji i inovacijama u javnom sektoru (Smart Public Sector) odžanoj 29. i 30. ožujka u Zagrebu.
Tvrtka je uz pomoć sredstava iz EU fondova osnovala namjenski Centar za kompetencije putem kojega želi raširiti informaciju o projektu jedinicama lokalne samouprave. U razmjeni informacija naglašeni su akutni problemi hrvatskog sela očitovani u socio-ekonomskoj sferi i u dramatičnoj depopulaciji. Stoga je cilj projekta koji će se baviti najužim interesima pojedine lokalne sredine definirati specifične potrebe i ponudu, kako poslovnu tako i kulturno-turističku, dovesti do potencijalnih investitora, umrežiti podudarne interese ali i raspršene informatičke podatke.
Udruga općina i Ericsson Nikola Tesla dogovrili su niz besplatnih  radionica u regionalnim središtima koje će se za početak koncentrirati na područje energije i održivog okoliša te promet i mobilnost.

 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".