Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Počela izrada Strategije razvoja ruralnih i malih općina

Radna skupina Udruge općina za izradu strategije razvoja lokalne samouprave sastala se po prvi puta u petak 17. kolovoza u općini Stankovci u Zadarskoj županiji. Načelnici iz svih regija Hrvatske, u nazočnosti predsjednika Udruge Martina Baričevića, voditelja radne skupine Ivice Klema i načelnika Stankovaca Željka Baradića kao domaćina, razmatrali su izradu strateškog dokumenta Udruge općina čiji je cilj unaprjeđenje sustava u kojem glavnu riječ imaju ruralni dijelovi Hrvatske odnosno male općine.
Strategija će kao sveobuhvatna studija biti putokazom i Vladi RH u izradi zakona i propisa, objediniti dosadašnja dobra iskustva s lokalne razine i ukazati na loša te angažirati struku u potrazi za najoptimalnijim rješenjima. Pristup hrvatskoj lokalnoj samoupravi i ruralnim prostorima, poznato je, treba mijenjati jer je razina fiskalne i funakcionalne centralizacije nedopustivo visoka, a to u konačnici rezultira depopulacijom i devastacijom. Strategijom će se predložiti i pravednija raspodjela poreznih prihoda i, posebice, pravednija statistička podjela Hrvatske na prethodno stanje tri regije umjesto sadašnje dvije, ekonomski disproporcionalne.  

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".