Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Podaci o mjesnim odborima u općinama, gradovima te gradskim četvrtima i kotarevima

Povjerenik za informiranje prikupio je u drugoj polovici 2017. i u prosincu objavio podatke o mjesnim odborima u općinama i gradovima te gradskim četvrtima i kotarevima kao tijelima javne vlasti.
U svrhu osiguranja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15) ured Povjerenice izradio je i objavio Popis tijela javne vlasti. Popis sadrži nazive i adrese tijela javne vlasti, njihove Internet stranice i kontakt, kao i podatke o službenicima za informiranje. Popis je instruktivan te ne isključuje postojanje drugih tijela javne vlasti kao obveznika prava na pristup informacijama te omogućava redovitu promjenu podataka.
U drugoj polovici 2017. prikupljeni su podaci o mjesnim odborima u općinama i gradovima te gradskim četvrtima i kotarevima kao tijelima javne vlasti. Popis koji je objavljen 22. prosinca 2017. sadrži podatke o ukupno 3.809 jedinica mjesne samouprave. Radi se o prvom popisu postojećih mjesnih odbora, gradskih kotareva i četvrti koji su osnovani statutima lokalnih jedinica (izuzevši 17 općina koje nisu dostavile podatke). Očekuje se da će popis biti upotpunjen svim potrebnim kontakt podacima službenika za informiranje do lipnja 2018. podacima, nakon izrade i objave Smjernice o postupanju mjesne samouprave u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), a kako bi se osigurala primjena Zakona u navedenim tijelima te podnošenje izvješća 2019. godine.

Podaci na poveznici: http://www.pristupinfo.hr/category/brzi-pristup/popis/
Prilog 1: Mjesna samouprava – gradovi
Prilog 2: Mjesna samouprava – općine

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".