Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Posjet Bavarskoj zajednici općina

Predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj s članovima Predsjedništva i Upravnog odbora Udruge 17. prosinca 2018. godine posjetio je Bavarsku zajednicu općina (Bayerischer Gemeindetag) u Münchenu.

Jednodnevan posjet bio je fokusiran na razmjenu iskustava i dogovor čvršće suradnje, upoznavanje s radom njemačke lokalne samouprave i njezinim odnosom sa središnjom njemačkom vlašću. Razgovaralo se o iskustvima suradnje Bavarske zajednice općina s udrugama općina u drugim zemljama, decentralizaciji u Njemačkoj i Hrvatskoj, sprječavanju masovnog iseljavanja, komunalnim i lokalnim zadaćama, načinima financiranja općina, motiviranju građana za aktivno sudjelovanje u lokalnoj politici i o njemačkom modelu ruralnog razvoja i njegovoj primjenjivosti u hrvatskim prilikama. Sudionici sastanka od strane Bavarske zajednice općine bili su dr. Uwe Brandl, predsjednik zajednice, dr. Juliane Thimet, direktorica i zamjenica ravnatelja i Hans-Peter Mayer, predstavnik uprave Bavarske zajednice općina iz odjela financijske politike i prava gradonačelnika.

Ovaj prvi inicijalni susret protekao je u ozračju dobrodošlice i prijateljstva. Predstavnici obje udruge izrazili su spremnost na suradnju pa je dogovoren i uzvratni susret 6.veljače kada će predstavnici Bavarske zajednice općina prisustvovati na konferenciji posvećenoj ruralnom razvoju u organizaciji Udruge općina u RH.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".