Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Posljednji seminar o strukturiranom dijalogu mladih održan u Vrpolju

Što mladi mogu učiniti da bolje artikuliraju svoje želje na lokalnoj razini, stupe u dijalog s vlašću i ostvare svoje kolektivne interese? Odgovori na ova i slična pitanja mogli su se dobiti na četvrtom po redu seminaru Mreže mladih, Udruge općina i Udruge gradova o strukturiranom dijalogu, koji je ovaj put održan 3. Srpnja  u Vrpolju, u Slavonsko-brodskoj županiji. Prethodni seminari održani su u dva grada – Vodicama i Samoboru te u općini Viškovo i svaki se puta okupilo oko četrdeset polaznika koji su vrlo zainteresirano i konstruktivno nastojali istražiti i saznati rješenja, čuti uspješnije od sebe, ali i učiti na greškama i propustima javnog društvenog  angažmana, kako vlastitim tako i tuđim.
Mreža mladih Hrvatske, Udruga gradova u RH i Udruga općina u RH okupile su zainteresirane mlade osobe, predstavnike lokalnih udruga mladih i/ili za mlade, savjeta mladih i/ili neformalnih inicijativa mladih te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave(profesionalno osoblje zaposleno u jedinicama lokalne samouprave, kao i političke predstavnike angažirane u upravljačkim tijelima tih jedinica na besplatni seminar Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici koji se  organizira u sklopu projekta strukturiranog dijaloga Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene iz programa Erasmus +.  Završna konferencija projekta očekuje se u rujnu 2018.
Seminar je organiziran kako bi se mladima i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave detaljnije predstavio strukturirani dijalog i  mogućnosti njegove primjene u lokalnoj sredini, primjeri uspješnih projekata strukturiranog dijaloga i mogućnosti za njihovo financiranje kroz fondove Europske unije. Sudionici razvijati i vlastite projektne ideje koje će potom prezentirati ostalim sudionicima. Više informacija mogućnostima financiranja projekata strukturiranog dijaloga (KA3) na: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/kljucna-aktivnost-3/

Što je strukturirani dijalog?
Strukturirani dijalog je proces koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području. Za više informacija o strukturiranom dijalogu posjetite: http://eupita.eu/eu-pita/sto-je-strukturirani-dijalog/

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".