Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Predsjedništvo Udruge općina s načelnicima općina Vukovarsko-srijemske županije

Čelnici Udruge općina u RH nastavili su s praksom posjeta općina u hrvatskim županijama te su tako 11. i 12. lipnja posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju.
Predsjednik  Martin Baričević, dopredsjednici Zlatko Fumić i Slavko Prišćan i član Upravnog odbora iz VSŽ-a Darko Galić susreli su se s načelnicima općina i u otvorenom razgovoru razmijenili iskustva, iznijeli preobleme i prepreke na koje nailaze u svom radu kao i dali brojne sugestije. Zaključeno je kako suradnju među općinama treba neprekidno unaprjeđivati i da su sastanci poput ovoga korisni jer se boljom suradnjom često mogu otkloniti veće prepreke nego što je ponekad sama materijalno-financijska situacija. Baričević je upozorio kako baš svaka općina u RH ima neki pojedinačni potencijal, neko bogatstvo i prostor za napredak kojeg treba definirati i iskoristiti i tako osigurati samoodrživost i prospreritet, a u konačnici i zadržati stanovništvo u malim sredinama i podići standard života. Apelirao je i na veću koheziju među općinama  i ponovo upozorio na potrebu jačanja procesa decentralizacije. Načelnici su se žalili na sporost procedura i posebno na prometnu infrastrukturu u svojoj županiji, slabo održavanje i još slabiju povezanost zbog koje je stanovnicima potreban cijeli  radni dan i odlazak u tri obližnja grada kako bi obavili poslove u tri državne institucije smještene na raznim stranama. Organizacijski domaćin posjeta, načelnik Ivankova Marko Miličević naglasio je da država rado prebacuje nadležnosti na općine što bi bilo posve u redu kad bi se u svakom zakonu  i propisu reklo i čime će se i kako on provesti. Sustretu je nazočio i saborski zastupnik Ivica Mišić koji se založio za stvaranje bolje poduzetničke klime u općinama.

Članovi Predsjedništva položili su vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

Predsjedništvo je 12. lipnja održalo i svoju redovnu sjednicu na kojoj je pripremilo značajn broj odluka o kojima će odlučivati Upravni odbor, a također potaknulo ubrzano formiranje Radne skupine za izradu strategije razvoja općina.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".