Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Premijer i Vlada: četvrti susret s predstavnicima lokalnih vlasti

U Varaždinu je  4. srpnja održan četvrti sastanak Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom saborskog Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu. „Ovaj format susreta, sada već etabliran, održava se svakih šest mjeseci, a pokazuje da dijelimo dobru volju i smjer kad je riječ o višerazinskom upravljanju Hrvatskom te decentralizaciji“, istaknuo je nakon višesatnog sastanka premijer Andrej Plenković, dodavši da su teme susreta bile aktivnosti županijskih uprava za ceste i kvalitetna apsorpcija sredstava Europske unije.  
Partneri su obaviješteni da Vlada namjerava stvoriti zakonski okvir za pripajanje ureda državne uprave županijama čime će se županijama dati više ovlasti i zadaća uz odgovarajuća financijska sredstva, rekao je premijer. Na dnevnom redu su bili i prijedlozi za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, novi instrumenti i mehanizmi za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnji financijski okvir 2021.–2028. U radu sastanka aktivno je sudjelovao i predsjednik Udruge općina Martin Baričević.
Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu u prosincu 2016. Godin, a potom u Požegi i Šibeniku.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".