Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

S načelnicima općina Karlovačke županije: Naša je riječ važna

Predstavnici Udruge općina u RH - predsjednik Martin Baričević, dopredsjednici Zlatko Fumić i Slavko Prišćan i glavni tajnik Mato Čičak susreli su se u srijedu u Josipdolu s načelnicima općina Karlovačke županije. Na dnevnom redu bili su problemi otežanog financiranja lokalne samuprave kojoj se prenose funkcije i poslovi, ali ne i sredstva za njihovo obavljanje. Udruga općina ozbiljno će se angažirati u potrazi za boljim rješenjima, u suradnji s Vladom RH i resornim ministarstvima.
Načelnik Josipdola Zlatko Mihaljević naglasio je važnost susreta načelnika općina koje teritorijalno vežu vrlo slični problemi te potrebu da se s njima upoznaju najviše razine državne vlasti. Podsjetio je da elementarne nepogode i vremenske neprilike poput nedavnog obilnog snijega pokazuju da država u suradnji s lokalnom samoupravom mora imati jasnu strategiju postupanja, a svi zajedno biti učinkovitiji u izvanrednim okolnostima. Trinaest načelnika odnosno njihovih zamjenika složilo se s tezom Martina Baričevića da gospodarski i društveni razvoj Hrvatske ovisi o stupnju decentralizacije, financijskim sredstvima i procesu donošenja odluka. Zamolio je da se općine u što većoj mjeri uključe u komentiranje zakonskih akata u pripremi putem e-savjetovanja. Načelnici su se složili da je njihova riječ važna i da kao izravno izabrani imaju što reći u borbi za bolji život lokalnih zajednica koje trpe posljedice iseljavanja, nezaposlenosti, slabe internetske povezanosti, ugrožavanja ionako krhke komunalne infrastrukture, nedostatka ljudskih resursa i sve većeg opsega zadataka koji se pred njih stavljaju.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".