Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Sastanak radne skupine u Vinici

U organizaciji Udruge općina u Republici Hrvatskoj i Općine Vinica održan je radni sastanak skupine za izradu strategije razvoja lokalne samouprave. Domaćin Marijan Kostanjevac (Općina Vinica) upoznao je članove radne skupine s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Općine Vinica kao i jedinstvenim spomenikom hortikulturnog uređenja – arboretumom Opeka.
Predsjednik radne skupine Ivica Klem (Općina Nijemci) upoznao je nazočne s aktualnim događajima organizacije Konferencije na temu Reformski potencijal-perspektive za ruralni razvoj 5.veljače u organizaciji Udruge općina u Republici Hrvatskoj, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te Zaklade Hanns Seidel. Isto tako, prisutni su bili upoznati s nedavnim sastankom oko sistematiziranja regija prema NUTS klasifikaciji, a koji je nedavno organiziran pod visokom pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Hrvatsko-slovenski konzultant Simon Ferjuc, s višegodišnjim iskustvom financiranja i sufinanciranja europskih projekata, upoznao je prisutne s manje vidljivim fondovima kao i novim mogućnostima povlačenja novca iz Europskih fondova. Među sudionicima se također razvila diskusija oko novih trendova u kontekstu ruralnog razvoja. Okupljeni su konstatirali kako je Udruga općina u Republici Hrvatskoj uvela novu odgovornu kadrovsku politiku te se očekuje implementacija novih strukturalnih promjena u djelovanju Tajništva. 
Na sastanku su uz gore spomenute sudjelovali; Sanja Udović (Općina Viškovo), Željko Baradić( Općina Stankovci), Dominik Knežević (Općina Viljevo), Tomo Kovačić (Općina Pisarovina), Mirjana Jambriški (Općina Vinica) te djelatnici Glavnog tajništva.  

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".