Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

U Jasenicama održana besplatna edukacija o EU fondovima

U općini Jasenice održana je 21.lipnja besplatna edukacija o EU fondovima koju je uvodnim izlaganjem otvorio načelnik Općine Jasenice i predsjednik Udruge općina u RH Martin Baričević istakavši važnost pronalaženja alternativnih modela financiranja, prije svega putem europskih fondova jer je to jedna od najbitnijih razvojnih poluga za hrvatske općine. Najavio je kako će se zalagati da se ovakve besplatne edukacije održe, kroz platformu Udruge općina, i u drugim hrvatskim županijama kako bi svi osvijestili važnost projektnog razmišljanja i financiranja. Preporučio je općinama članicama Udruge da stave veći naglasak na europske fondove te da ulože više napora u komuniciranje pozitivnih primjera.
Edukaciju je održao Simon Ferjuc iz tvrtke TETIDA d.o.o. iz Varaždina, konzultant s dugotrajnim i bogatim iskustvom rada s europskim i drugim fondovima. Objašnjeni su brojni programi i izvori financiranje projekata poput EGP mehanizma, Norveškog financijskog mehanizma, projekta ELENA, OPKK-a, infrastrukture poduzetničkih zona, energetske obnove, integriranih razvojnih programa obnove kulturne baštine, građenja reciklažnih dvorišta, prekogranične suradnje, LIFE programa i sl.

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".