Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Uspostava regionalnog sustava nadzora stupnja decentralizacije lokalne samouprave

Posljednjih je godina uočen trend usporavanja procesa decentralizacije u državama jugoistočne Europe kao i slabljenje uloge lokalne samouprave. Jedinicama lokalne samouprave nameću se sve veća ograničenja što ukazuje na potrebu boljeg sustava nadzora koji bi omogućio praćenje procesa decentralizacije u različitim aspektima poput pravnog okvira, količini i kvaliteti usluga i sl.
Iz tog je razloga na Jahorini pored Sarajeva 12. i 13. rujna 2017. održana radionica o definiranju indikatora i smjernica ("Towards the Regional Organization Observatory for South-East Europe: Defining the indicators to be observed and their measurement guidelines") koju su organizirali NALAS (Mreža udruga lokalne samouprave u JIE Europi) i OESS-ova misija u Bosni i Hercegovini. Radionica je prva od tri koje će biti održane s ciljem uspostavljanja reginalnog sustava nadzora stupnja decentralizacije država jugoistočne Europe i indikatorima koje takav sustav mora sadržavati. Udruga općina u RH podupire projekt.
 

Adresar lokalne samouprave

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".