Tel: +385 (0)1 36 89 153

Email: info@udruga-opcina.hr

HR EN

Zaštita osobnih podataka

Tko smo?

Udruga općina u Republici Hrvatskoj (UORH) neprofitna je, nevladina i nestranačka organizacija, utemeljena na načelu dobrovoljnog udruživanja, koju su osnovale hrvatske općine s ciljem promocije i zaštite svojih interesa. UORH ne nastupa na tržištu već provodi isključivo aktivnosti vezane uz informiranje svojih članica, zagovaranje njihovih interesa i pružanje potpore u obavljanju zakonom utvrđenih nadležnosti.

Sjedište UORH-a je u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 271; e-adresa: info@udruga-opcina.hr; telefaks: 01 3637 116; telefon: 3689 152

Koje podatke prikupljamo?

Ovisno o svrsi, UORH prikuplja različite podatke (npr. podatke osoba koje se prijavljuju na stručno osposobljavanje ili podatke korisnika zaštićenog dijela mrežne stranice UORH-a, podatke o dužnosnicima i zaposlenicima UORH-a i sl.). U najvećoj mjeri radi se o nekima od sljedećih osobnih podataka: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa prebivališta, stručna sprema, stupanj obrazovanja, radno iskustvo, broj telefona, OIB, adresa e-pošte te korisničko ime i lozinka računa otvorenog radi pristupa zaštićenom dijelu mrežne stranice UORH-a. Pored toga, prikupljamo i podatke koje nam dobrovoljno dajete kada nas kontaktirate telefonom ili podatke koji ste dobrovoljno objavili na mjestu na kojem su javno dostupni. Ne prikupljamo podatke o rasnom ili etničkom podrijetlu, političkom mišljenju, vjerskom ili filozofskom uvjerenju, članstvu u sindikatu, genetske podatke, biometrijske podatke, podatke koji se odnose na zdravlje i podatke o spolnom životu ili seksualnoj orijentaciji osoba.

Kako koristimo podatke?

Osobne podatke koje prikupimo tijekom redovitog rada koristimo samo za svrhu za koju su oni prikupljeni, poput održavanja vašeg računa za pristup zaštićenom dijelu mrežne stranice UORH-a, odbira najboljeg kandidata za stručno osposobljavanje ili drugo zapošljavanje, vođenja evidencije obraćanja pravnom savjetovalištu i sl. UORH u pravilu nema potrebu i ne dijeli podatke s drugim pravnim ili fizičkim osobama, osim ako je to nužno za ispunjenje preuzetih ugovornih ili zakonom utvrđenih obveza (npr. dostava podataka trgovačkom društvu koje pruža računovodstvene usluge radi isplate honorara ili troškova i sl.).    

Kako štitimo podatke?

UORH je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Pristup osobnim podacima dopušten je samo zaposlenicima UORH-a. Vaši osobni podaci nisu izloženi, oni se ne dijele s drugim voditeljima obrade niti su na bilo koji način dostupni javnosti.    

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

O svrsi radi koje su podaci prikupljeni ovisi i raspon vremena u kojem čuvamo vaše osobne podatke. Podatke prikupljene radi održavanja vašeg računa za pristup zaštićenom dijelu mrežne stranice UORH-a čuvamo sve dok imate otvoreni i funkcionalan račun (račun možete zatvoriti u svakom trenutku). Podatke koje prikupimo radi odbira najboljeg kandidata za stručno osposobljavanje ili drugo zapošljavanje čuvamo sukladno zakonskim obvezama. Podatke o obraćanju pravnom savjetovalištu čuvamo jednu godinu nakon proteka godine u kojoj su podaci prikupljeni. Kao i svaka druga pravna osoba u Republici Hrvatskoj, UORH podliježe propisima o zaštiti arhivske građe pa se neki podaci vezani uz računovodstvo ili druge aktivnosti čuvaju onoliko koliko nalažu propisi.

Koja su vaša prava u vezi s podacima koje prikupljamo?

Prava vezana uz prikupljene osobne podatke možete ostvariti nakon što nedvojbeno utvrdimo vaš identitet. Vašem traženju udovoljit ćemo u najkraćem mogućem roku koji neće biti duži od 30 dana od dana kada ste nam dostavili jasan zahtjev i dokazali svoj identitet. Ako udovoljavanje vašem zahtjevu traži dužu pripremu ili intenzivniji rad s podacima traženju ćemo udovoljiti u roku od 60 dana od dana kada ste nam dostavili jasan zahtjev i dokazali svoj identitet. U svakom slučaju, po podnošenju zahtjeva obavijestit ćemo vas o tome u kojem ćemo roku udovoljiti vašem zahtjevu. Pored toga, u vezi s osobnim podacima koje prikupljamo imate pravo:

- na uvid u prikupljene podatke (putem online sustava održavanja računa ili traženjem dostave podataka koje imamo putem pisanog zahtjeva; možete zatražiti informaciju o svrsi obrade, vrsti prikupljenih podataka, primateljima kojima su podaci otkriveni, vremenu pohrane podataka, pravu na podnošenje pritužbe, pravu na ispravak ili brisanje, izvorima podataka i dr.),

- prigovora na način na koji prikupljamo ili obrađujemo vaše podatke,

- na gašenje računa otvorenog na našoj mrežnoj stranici,

- zahtijevati prestanak pružanja usluge (npr. dostave kvartalnog newsletter-a ili dr.),

- ispravka netočnog podatka,

- brisanja podataka (ako oni više nisu nužni za svrhu za koju su prikupljani, ako je privola povučena, ako ne postoje legitimni razlozi za obradu, ako su podaci nezakonito obrađeni)

- na ograničenje obrade informacija (situacija u kojoj vaše podatke i dalje čuvamo ali ih ne koristimo niti za jednu svrhu osim u slučaju ako za to date pristanak, ako je to potrebno radi udovoljavanja pravno utemeljenom zahtjevu ili radi zaštite treće osobe ili javnosti).

Kome se možete obratiti?

Svako pitanje, zahtjev ili komentar vezan uz zaštitu osobnih podataka možete uputiti UORH-u na adresu e-pošte info@udruga-opcina.hr, telefaksom na br. 01 3637 116, telefonom na br. 3689 152 ili poštom na adresu Ulica grada Vukovara 271, 10000 Zagreb.

 

Copyright © 2019 Udruga općina u Republici Hrvatskoj Sva prava pridržana Izrada web stranica

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".